lauantai 29. kesäkuuta 2013

Muutto ohi, vihdoin ja ihanaa!

Pääsimme kaksi viikkoa sitten muuttamaan ja vihdoin on aikaa kirjoittaa siitä tännekin. Olipa rankkaa! Ei muuttoa turhaan verrata tulipaloihin tai lasten syntymään, ihan kauhea urakkahan se on. Ensin pakkaat ja karsit, sen jälkeen vaan pakkaat ja lopuksi tunget kamaa säkkeihin. Sitten niitä kannetaan useampi tunti ja sen jälkeen niitä laatikoita ja pussukoita puretaan. Ja yritetään löytää paikka kaikelle. Sitten ihmetellään kaikkia vempaimia ja nettiä ja puhelimia ja telkkaria. Joskos nekin saataisiin toimimaan ja wlanit yms. kohdilleen. Huh!

No, entäs talo... sekään ei ihan ole valmis :)
Olemme noin kuukauden päivät sitä maalanneet ulkopuolelta, nyt on jo autotalli onneksi käsittelyssä. Se vie kummasti aikaa, smyygit ja ikkunanpuitteet vielä jaksettava vääntää myös.

Parvekkeen teko ja rimoitus on myös luku sinänsä. Tässä kohtaa ajattelin jo, että kyllä rakentamista voin suositella, mutta vain masokismiin taipuvaisille. Mies toi kärryllä rimat maalattavaksi, eihän sitä ole kuin 450m maalattavana. Niin ja kahteen kertaan. Yli 100 rimaa. Voi pyhä jysäys ja silleen....

Mutta on täällä muuten ihanaa! Kaikki on kohdillaan ja valinnat edelleen mieluisia. Ensimmäisinä öinä oli vähän epätodellinenkin olo. Onko tämä meidän?!?

Meidän raksa on nyt siirtynyt yhden oven taakse, sieltä aukeaa vielä ankea eri todellisuus, eli pukuhuone, pesuhuone ja sauna näyttää vielä tältä:


Kai tämäkin tästä vielä iloksi muuttuu..!

Muuten meillä näyttää tältä, huoneet ovat valmiit, mutta kalustus ja sisustus vielä hakevat paikkaansa.

Olohuone alakerrassa:



Keittiö:



Yläkerran oleskelutila:



Tytön huone:



Pojan huone:



Vanhempien makuuhuone:


lauantai 8. kesäkuuta 2013

Ulkomaalin valinta, Vinha!

Talon ulkomaalaus alkoi pari viikkoa sitten (17.5.). Sitä ennen piti valita maali sekä maalin sävy. Päädyimme ostamaan Teknoksen ulkomaalaus värikartasta sävyä 7122. Se on valkoinen, jossa häivähdys harmaata. Harmaan sävy on enemmän vihreään päin kuin siniseen. Nettikuva antaa tämän sävyn, mutta ei se kyllä ole oikeasti yhtään tämän värinen.


Päätimme maalata talon Vinhalla kavereidemme vinkkien ja internetin neuvojen perusteella. Sillä maalatut talot eivät ole homehtuneet ja ne näyttävät hyvältä.

Kokeilimme väriä ensin pikku purkilla irtolautaan ja kävimme mallaamassa sitä kavereidemme valkoista taloa vasten. Halusimme "samaan sävyyn valkoisen, mutta asteen harmaaseen päin". Väri näytti hyvältä siellä ja niin uskalsimme sitä viisi isoa pönttöä ostaa.

Nyt talosta on maalattu 4/6 seinää kahteen kertaan, ja puolet maalista on jo mennyt. Ei se ainakaan autotallin maalaukseen riitä, joten lisää sitä pitää vielä ostaa.

Tässä kuvia maalauksen eri vaiheista, telineet olemme saaneet onneksi lainaksi, sillä korkeutta harjan huipulla on yli 8 metriä.