lauantai 12. lokakuuta 2013

Jalkapallokakku ja lempivärini on vihreä, pieni mies kaksi vuotta!

Ja taas oli aika juhlia synttäreitä!

Tässä tämän vuoden teema:

Jalkapallokakku

Kiire iski, eli ostin kaksi valmista kakkupohjaa :)

Leikkele pieniä ympyröitä päällekkäin, muotoile puolikkaaksi palloksi.

Suklaatäyte:

2-2½ dl vispikermaa (ei kuohua)
100 g Sunnuntai vaniljarahkavalmistetta (myynti lopetettu Prismoissa! Kokeilin Viola tuorejuustoa, appelsiinin makuista, toimi hyvin)
130 g Panda suklaata
1 Daim

Sulata suklaa mikrossa (ei täysillä, sekoita välillä). Rouhi Daim. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita suklaa vaniljarahkavalmisteeseen hieman jäähtyneenä. Lisää suklaa-vaniljarahkavalmiste kermavaahdon joukkoon. Lisää Daim rouheet. Sekoita tasaiseksi. Kostuta pohjan palat. Levitä pohjan päälle kerros vauvojen mangososetta, sen jälkeen tätä. Yhteen kerrokseen laitoin ohuita banaanin viipaleita. Jähmetä jääkaapissa.




Kostutus vaniljamaidolla:

Lasillinen maitoa ja 1 tl vaniljasokeria.

Suklaakreemi:

250 g Panda suklaata
100 g margariinia
½ prk mascarpone-juustoa
2 rkl tomusokeria

Sulata suklaa mikrossa (ei täysillä, sekoittele). Sekoita margariini ja mascarpone tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää suklaa ja tomusokeri koko ajan vatkaten. Jatka kunnes massa on kuohkeaa. Sivele kreemi kootun kakun päälle, tasoita pinta. Kreemi pitää kosteuden kurissa kakun kuorrutteen alla. Älä laita kupua päälle, jos laitat yöksi kylmään.

Kaulitse valmis valkoinen taikinamassa, nosta kakun päälle. Muotoile marsipaanista tai paluun tehneestä Hopeatoffeesta jalkapallon "pisteet" ja liimaa kiinni vaikka piparien koristeluun tarkoitetulla sokerimassalla.



Googlasin "kuppikakku" ja löysin tämän herkullisen ohjeen:

Suklaa-cupcakes (12 kpl)

2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
120 g pehmenyttä voita
1 ¼ dl sokeria
1 ¼ dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
90 g sulatettua leivontasuklaata
1 ¼ dl piimää
1 tl vanilja-aromia
 
Ota raaka-aineet ajoissa huoneenlämpöön, jotta ne ehtivät lämmetä ennen leipomista. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
 
Sekoita jauho ja ruokasooda hyvin pienessä kulhossa ja aseta se sivuun odottamaan.
 
Vatkaa pehmennyttä voita suuressa kulhossa vatkaimen keskiteholla, kunnes koostumus on tasainen. Lisää joukkoon sokerit ja vatkaa hyvin sekaisin, ainakin 3 minuuttia. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa kunnolla kummankin lisäyksen jälkeen. Kaada sulattamisesta hieman jäähtynyt suklaa joukkoon ja sekoita.
 
Puhdista kulhon reunat nuolijalla ja lisää taikinan joukkoon koko ajan sekoittaen kuivat aineet kolmessa osassa vuorotellen piimän ja vaniljan kanssa. Varo kuitenkin sekoittamasta taikinaa liikaa.


 
Jaa taikina tasan cupcakemuotteihin (Ikean silikoniset toimii!) esimerkiksi kahden lusikan tai jäätelökauhan avulla. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes hammastikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä ainakin 10 minuuttia pellillä ennen siirtämistä. Älä kuorruta kuumia kuppikakkuja...
 
Suklaakuorrute (riittää 12 kuppikakkuun)
 
170 pehmennyttä voita
1 rkl maitoa
130 g tummaa suklaata sulatettuna
½ tl vanilja-aromia
2 ½ – 5 dl tomusokeria
Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa sekoittaen tasaisin väliajoin. Anna suklaan jäähtyä noin 10 minuuttia, jotta se ei ole liian kuumaa kuorrutteeseen.
 
Vatkaa voita isossa kulhossa noin 3 minuuttia, kunnes voi on sileää ja tasaista. Lisää maito ja sekoita lisää. Kaada joukkoon sulatettu suklaa ja vanilja-aromi, vatkaa noin 2-3 minuuttia.
 
Lisää tomusokeria noin 1dl erissä ja sekoita, kunnes kuorrute on tarpeeksi jämäkkää pursotusta varten.

 
 
Jauhelihapiirakka
 
(Kiitos Kinuskikissa!)
 
Pohja:
125 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä



Täyte:
1 paprika
1 pieni sipuli
300 g jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi
2 tl sinappia (esim. Dijon)
½ tl mustapippuria
1 tl aromisuolaa
1 tl pizzamaustetta


Päälle:
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl maitoa
1 muna
2 dl emmental-juustoraastetta

Nypi margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle.


Leikkaa paprika suikaleiksi. Hienonna sipuli. Paista jauheliha lähes kypsäksi ja lisää joukkoon paprika ja sipuli. Kypsennä sen aikaa, kun lisäät mausteet: murskatun valkosipulinkynnen, sinapin, mustapippurin, aromisuolan ja pizzamausteen. Levitä pohjan päälle.

Sekoita kulhossa ruohosipulituorejuusto, maito, muna ja puolet juustoraasteesta. Kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia. Suojaa foliolla pinnan saatua hieman väriä.

Lisäksi mummun tiikerikakkua, toscapiirakkaa ja pullia! Suolainen piirakka loppu ekana, muita jäi pakastettavaksi asti. Ensi kerralla kakun väliin ois hyvä kehitellä jotain muuta kuin banaania tai mansikkamoussea, jokin mikä raikastaisi suklaata (appelsiini...?).