keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Lasten kanssa Roomassa

Lasten kanssa Roomaan, ihan hullu ajatus!

Tai ei sittenkään, matka 2,5 v. ja 6 v. kanssa sujui yllättävänkin mukavasti, etenkin kun mukana oli isovanhemmat ja pari vanhempaa serkkutyttöä.

Majoituimme huoneistoon, jolla oli loistava sijainti, ikkunasta näkyi Vatikaanissa sijaitseva Pietarin kirkko ja Rooman marathon juostiin juuri ikkunoidemme alta. Huoneistossa oli neljä makuuhuoneetta, kaksi vessaa, pienehkö keittiö ja olohuone. Yövyimme talossa viisi yötä ja yksi yö maksoi 150e koko porukalta, eli 8 hengeltä. Vuokrasimme asunnon netistä, Rome City Apartments, ja kaikki toimi. He myös hakivat meidät lentokentältä, ja veivät takaisin lähtöpäivänä 2 x 80 euron lisämaksusta.


 
 

Ehdimme nähdä paljon kaikkea, mutta paljon jäi vielä näkemättäkin. Hyvät tuplarattaat (Phil&Teds Vibet) toimivat, niihin mahtuivat molemmat lapset vielä tarpeen tullen ja nuorimmaisen päiväunet hoituivat helposti.

Vatikaani

 
 
 
 
Vatikaaniin kannatti ehdottomasti mennä aamulla heti aikaisin, 8-9 välillä sunnuntaiaamuna kävelimme suoraan sisään, muuten sitten sinne oli ihan tajuttomat jonot helteessä. Emme olisi lasten kanssa sinne menneet, ellemme olisi huomanneet, että aikaisin sinne pääsee helpommin. Alimmassa kuvassa näkyy paavi, hän piti puhetta!


Colosseum

 
 
 
 

Colosseumille kannattaa mennä Rooma Pass:in kautta, se on kolme päivää voimassa oleva kortti, jolla pääsee kulkemaan julkisilla ja lisäksi Colosseumille sisään ohituskaistaa. Saimme kävellä jonojen ohitse ja aikaa jäi hyvin Colosseumin kiertelyyn. Käsittämätön julmuuden areena, areenan alapuoliset tilat ja käyttötarkoitus!

Eläintarha

 
 

Eläintarha on remontoitu muutama vuosi sitten ja se oli kiva paikka lasten kanssa. Lasten suosikkeja olivat muutenkin puistot, oli hienoa saada kävellä paljain jaloin Forum Romanumin vieressä sijaitsevassa puistossa. Lisäksi lasten suosikkeja olivat ruokapaikat ja jäätelöbaarit, molemmista saimme aina hyvää ruokaa ja herkullista jäätelöä.

Nuorten mielestä parasta taisi olla shoppailu ja hienot autot! :)

 
 


Pantheon



Pantheon oli ilmainen ja aikuisten mielestä vaikuttava. Aukko katossa oli aika uskomaton, ja sen koko ja rakentamisvuosi huomioonottaen. Lapset olivat tässä kohtaa väsyneitä ja heitä meinasi koko rakennus vähän pelottaa.

Rooman marathon



Juoksijat täyttivät kaupungin, heitä riitti metroissa ja joka paikassa.


Markkinat



Sunnuntaiaamun parkkinat Porta Portesessa ovat vierailun arvoiset. Ne kojut eivät lopu ikinä.

Kirkot

Ja niitä riittää! Yksi mielenkiintoinen ja upea oli San Clementen kirkko, jossa on myös maanalainen osa. Siellä kuulee maanalaisen joen juoksevan ja siellä on muinainen mitratemppeli.






Suihkulähteet



Fontana di Trevin suihkulähde oli ihan uskomattoman suuri, ei se valokuvissa näytä niin isolta. Sinne piti tietenkin heittää kolikoita olan yli, että pääsisimme Roomaan vielä uudestaan.