tiistai 1. heinäkuuta 2014

Moderni ryijy, osaanko?

Meillä kaikuu ja etenkin porraskuilussa kahden kerroksen välillä. Olemme pohtineet akustolevyjä ja akustokankankaasta tehtyjä kehystettyjä tauluja. Olen haaveillut ryijyistä ja etsinyt niitä nettikirppiksiltä. Ei ole löytynyt tarpeeksi hyväkuntoista tai väreiltään sopivaa.

Olen googlannut. Täältä ja täältä.
Ne hinnat... Etenkin valmiiksi tehtynä ihan mahdottomat ja pakettinakin arvokasta.

Löysin myös nämä sivut, jotka rohkaisivat, että ehkä se ei ihan mahdoton homma olisi tehdä itsekään. Lähdin etsimään asiantuntija-apua ja menin Turkuun Sylvi Saloselle katselemaan. Siellä oli isoja ja arvokkaita valmiita ryijyjä.

Ja pieni ja hento vanhempi rouva. Hän oli niin rohkaiseva ja ihana, että näytti minulle kädestä pitäen miten ryijyommel tehdään, antoi ohjeet kaikkeen muuhun ja ideoi lankojen määrää kanssani. Niin sitten lähdin sieltä pohjakankaan ja lankojen ja ohjeiden kera kotiin. Hieman jännittää, mitä tästä tulee. 




Yrittänyttä ei laiteta, virheistä oppii ja jos ei edes uskalla yrittää, niin ei mitään saa. Näitä hokien lähdin kokeilemaan. Ja varuiksi, jos tästä tulee hyvä, niin laitampa kaiken talteen osaa kaksi varten.

Ensin ostokset, halvalla ei selviä:



Sitten lankakoodit, merkki ja määrä talteen:







Sen jälkeen kankaan mitat: 48cm leveys ja korkeus 47 cm (+ molempiin päihin 15cm purku- ja päärmevaraa):





Sitten kotona purin kangasta molemmista päistä, että pääsin tekemään umpisolmuja. Aina kuusi lankaa kerrallaan solmin yhteen (3+3). 



Sitten taittelin kangasta niin, että saan hapsut piiloon ja alapäärmeen. Noin riviltä kuusi sitten vasemmalta alhaalta aloitin. Kerrallaan mukana oli neljä lankaa, kolme harmaata ja yksi musta.




Yhdessä illassa ehti tehdä kaksi kokonaista riviä ja aloittaa kolmatta. Plus ne umpisolmut ja lankavyyhtien rullaamisen kerälle. Ei tää ehkä mahdotonta ole!

Valmista tuli syksyllä, pari kuukautta tähän ekaan palaan vierähti! Huh! Vielä ainakin kolme tehtävä lisää... eikun tilaamaan lisää lankoja ja kangasta. Tällä kertaa suuntaan tähän verkkokauppaan suoraan!