perjantai 10. huhtikuuta 2015

Seitsemänvuotiaan discosynttärit

Tyttären 7v. syntymäpäiviä juhlittiin komealla autotallidiscolla. Koristelut ja tarjoilut tehtiin discoilun henkeen.

Tässä maistisia kuvin ja ohjein:


 
Pohjalle suklaakuppikakku ja irtokarkeilla koristelut LP-levyjen tyyliin.


 
Lisäksi tarjolla oli superherkullinen gluteeniton kinkkupiirakka, alkuperäinen ohje täällä Mamma rimpuilee -blogissa.
 
 
Pohja: 
110 g voita
2 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl vettä
1/2 dl maukasta juustoraastetta, Emmental-pussi
Muutama rouhaisu suolaa

Nypi voi jauhoihin. 
Lisää vesi, suola ja juustoraaste.
Sekoita tasaiseksi ja painele rasvatun ja jauhotetun (huomio, muista gluteenittomat jauhot), pyöreän, halkaisijaltaan n. 25 cm vuoan pohjalle ja reunoille. Käytä apuna kostutettua lusikkaa, jos takertuu kovasti.

Täyte:
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
1 pkt kinkkusuikaleita
Loput Emmental-juustoraaste pussista
2 tomaattia
Suolaa ja pippuria

Sekoita kermaviili ja kanamunat yhteen ja lisää hieman suolaa ja pippuria. 
Poista tomaateista siemenosa, jotta tomaatit ei vetistä piirakkaa. Pilko tomaatit.
Laita pohjan päälle kinkut ja tomaatit. Lisää kermaviili-munaseos. Ripottele päälle juustoraaste. 

Paista alatasolla 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Tarkista kypsyys keskeltä.