tiistai 11. lokakuuta 2016

Star Wars kakku 5-vuotiaalle, Chewbacca ja BB-8

Oli jo aika juhlia 5-vuotiasta.

Teemaksi valikoitui tällä kertaa Star Wars ja kakusta tehtiin kaksi eri versiota, suklainen Chewbacca ja sokerimassainen BB-8 robotti.





Tämä kakku on harvinainen, sillä on se on herkullinen, gluteeniton ja maidoton. Ohje tässä:

Chewbacca-kakku

Pohja:
200 g  gluteenittomia kaurakeksejä/pipareita tai digestivejä
1 dl      sulatettua margariinia tai esim. kookosöljyä


1. Murskaa piparit ja sekoita rasvan kanssa. Taputtele irtopohjavuokaan.

Täyte:

5 dl soijavispikermaa
0,5 dl ruokokidesokeria
300 g tummaa suklaata (Pandaa tai Brumberg, maidoton)

2. Vaahdota soijakerma. Lisää joukkoon vesihauteessa sulatettu suklaa (n. 200g ) ja sokeri. Sekoita suklaa joukkoon hyvin. Kaada vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti. Maku syvenee jos ehtii olla kauemman valmiina, mut hyytyy jo muutamassa tunnissa. Rouhi päälle loppusuklaat.


3. Muotoile haarukalla Chewbaccan naama kakun pinnalle. Tee nenä ja silmät marsipaanimassasta tai sokerimassasta tai Hopeatoffeesta (mustat osat).











BB-8 robotti kakun pohjat voi tehdä itse tai ostaa valmiina 2 kpl kakunpohjia. Täytteeksi moussea, lemon curdia, marjoja/banaania maun mukaan.

Tällä kertaa mä kokeilin Boströmin tumman suklaisia valmispohjia ja tein niihin pakkauksen mukaisen ohjeen vadelmatäytteen. Se ei ollut mitenkään supermehukas, joten kannattaa kokeilla jotain muuta.

Päälle kaulitaan valkoisesta sokerimassasta robotin pinta ja se koristellaan oranssilla marsipaanilla ja Hopeatoffeella (mustat palat). Alla kuvia eri vaiheista.






















Nutellakakku 5-vuotiaalle







Tämä överimakea herkku piti kokeilla pojan 5 v. synttäreille:


Pohja

  • 175 g dominokeksejä
  • 80 g voita

Täyte

  • 130 g valkosuklaata
  • 400 g tuorejuustoa (Philadelphia)
  • 2 kpl munaa
  • 150 g ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 100 g Nutellaa
Ota ranskankerma, tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä.


Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai pakastepussin ja kaulimen avulla. Yhdistä voisula ja keksimurska, painele seos leivinpaperilla vuoratun 20–22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään jähmettymään.


Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Kääntele joukkoon lopuksi valkosuklaa ja ranskankerma.


Kaada täyte pohjan päälle. Pehmennä Nutellaa hieman mikrossa ja tiputtele siitä reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.


Paista juustokakkua uunissa n. 40–50 minuutin ajan tai kunnes täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää. Avaa uunin luukku hetkeksi jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna Nutella-juustokakun hyytyä jälkilämmöllä vielä n. tunnin ajan.


Jäähdytä kakku täysin vielä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Nutella-juustokakku on parasta seuraavana päivänä.