lauantai 31. joulukuuta 2016

Säärystimet tytölle, helppo palmikko







Kokeilin neuloa säärystimet yksinkertaisella ohjeella ja palmikolla. Ensimmäiset tekeleeni onnistuivat ja menivät käyttöön. Ohjeen löysin täältä
Lumioosin blogi.


Säärystimiin 12s/puikko. Alkuun 2o2n resoria 12 kierrosta.

5 kerrosta * 3 nurin, 6 oikein, 3nurin * , jonka jälkeen kuudennella kerroksella tehdään palmikko

= 3 nurin, 3 apupuikolle työn eteen, 3 oikein ja 3 oikein apupuikolta, 3 nurin kerros loppuun saakka.


Toistetaan näitä kuutta kerrosta. Tehdään niin monta kerrosta palmikoita kunnes säärystin on halutun mittainen ja jatketaan vielä 12 kerrosta 2o2n resoria.








perjantai 30. joulukuuta 2016

Syksyn ja talven kirjasuositukset

Syksyn ja talven aikana en kovin paljon ehtinyt lukea, mutta vähän kuitenkin. Kirjoista suosikeiksi nousivat nämä:





















Sellaista "ihan ok" luokkaa olivat nämä:














Ja lukematta olisi voinut jäädä tämä (vaikka muutama osuva kuvaus sieltä löytyikin!):






keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Muumipiparitalo, pokemonpiparit ja taatelikakku, joulumyyjäisiin leivonnaisia!






Piparitalon muotit olen ostanut valmiina ja pokemonit piirtelin itse mallikuvista. Taatelikakku on helpompi kuin miltä se kuulostaa, hyvä ohje on tämä:


Valmistusaineet  

1  pak  (250 g) kivettömiä taateleita
2  dl vahvaa kahvia             
1  dl sokeria
200  g voita                     
2  munaa
1  prk  (200 g) kermaviiliä                     
2  tl vaniljasokeria
1  tl ruokasoodaa             
4  dl vehnäjauhoja

Vuokaan
korppujauhoja
1  rkl voita  
  • Aloita kakun valmistaminen keittämällä taateleita miedolla lämmöllä kannen alla kahvissa. Sekoita välillä. Keitä kunnes taatelit soseutuvat, n. 15 min taateleista riippuen. Hienonna tarvittaessa vielä sauvasekoittimella
  • Lisää sokeri. Sekoita huoneenlämpöinen, pehmeä voi vähän jäähtyneeseen seokseen. Lisää munat, sekoita tasaiseksi esim. puuhaarukalla. Lisää kermaviili sekä viimeisenä kuivat aineet siivilän läpi. Kaada kakkutaikina huolella voideltuun ja korppujauhotettuun.
  • Paista kakkua uunin alimmalla paistotasolla 175 asteessa n. 60 min. Peitä kakku leivinpaperilla, kun paistoaikaa on jäljellä 15 - 20 min, ettei pinta tummu liikaa
  • Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kumoamista. Ripota halutessasi taatelikakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua (huom! vasta juuri ennen myyntiin viemistä).