lauantai 9. huhtikuuta 2016

Kahdeksanvuotiaalle jäätelökakku - teemana lintu

Ja taas oli juhlan aika...


Tällä kertaa otimme löysin rantein. Mummu auttoi karjalanpiirakoilla, tiikerikakulla ja toskapiirakalla :)


Sunborn Bakerysta Logomosta haimme herkullisen vuohenjuusto-omena piirakan 18e hintaan.


Lisäksi sankarin toiveena oli Raffelit, kaurakeksit (ei missään nimessä Dominoita!) sekä karkit. Kakuksi sankari halusi lintujäätelökakun. Jaaha...


Ensin vähän hahmotelmaa mallista:



Sitten pohja minttujäätelöstä:






Siivet ja oksa mansikkajäätelöstä, koristeet ja tässä vaiheessa takaisin pakkaseen odottamaan vieraita.



Koristeet sankarin maun mukaan ja nokka kaurakeksistä:
 

 

Itse tein gluteenittoman kinkkupiirakan, siitä on tullut jo vakiosuosikki.

 
Pohja: 
110 g voita
2 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl vettä
1/2 dl maukasta juustoraastetta, Emmental-pussi
Muutama rouhaisu suolaa

Nypi voi jauhoihin. 
Lisää vesi, suola ja juustoraaste.
Sekoita tasaiseksi ja painele rasvatun ja jauhotetun (huomio, muista gluteenittomat jauhot, laita vain vähän), pyöreän, halkaisijaltaan n. 25 cm vuoan pohjalle ja reunoille. Käytä apuna kostutettua lusikkaa, jos takertuu kovasti.

Täyte:
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
1 pkt kinkkusuikaleita
loput Emmental-juustoraaste pussista
2 isoa tomaattia
suolaa ja pippuria

Sekoita kermaviili ja kanamunat yhteen ja lisää hieman suolaa ja pippuria. 
Poista tomaateista siemenosa, jotta tomaatit ei vetistä piirakkaa. Pilko tomaatit.
Laita pohjan päälle kinkut ja tomaatit. Lisää kermaviili-munaseos. Ripottele päälle juustoraaste. 

Paista alatasolla 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Tarkista kypsyys keskeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti