sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Keijukakku

Huh, tuli siitä sentään keiju (ei keijo) kakku! Hieman keijulla on ruskettunut iho, kun tuo marsipaanien värimaailma oli vähän rajattu. Tekeminen alkoi jo päivää ennen juhlia, jolloin kokosin kakun ja teimme koristeet. Juhlapäivänä lisäsin sitten päällysteen ja koristelin loput. Kakun lisäksi laiton puolikkaan jäätelöpaketin kovettuvan suklaakastikkeen päällystämänä pakkaseen ja tein siitä "lisäkakun" jätskistä tykkäävälle päivänsankarille ja vieraille.

Tässä vielä muistiin täytteet, olivat aika hyviä, paitsi mansikkamoussessa on vielä hiomisen varaa, sitä tuli tällä ohjeella aivan liikaa.

Pohja:

Avaa valmis kakkupohjapaketti. Avot!

Suklaatäyte (sopiva määrä yhteen väliin):

2-2½ dl vispikermaa (ei kuohua)
100 g Sunnuntai vaniljarahkavalmistetta
130 g Panda suklaata
1 Daim

Sulata suklaa mikrossa. Rouhi Daim. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita suklaa vaniljarahkavalmisteeseen hieman jäähtyneenä. Lisää suklaa-vaniljarahkavalmiste kermavaahdon joukkoon. Lisää Daim rouheet. Sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle. Jähmetä jääkaapissa.

Mansikkamoussetäyte (pienennä yhteen kolmasosaan seuraavalla kerralla....):

6 dl vispikermaa (ei kuohua!)
1 l  mansikoita (aivan liikaa!)
4 liivatelehteä
tilkka vettä
1 ½ dl tomusokeria (vaaleanpunaista mansikkatomusokeria)
1 rkl vaniljasokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat.
Vatkaa kerma pehmoiseksi vaahdoksi ja mausta sokereilla.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja nosta liivatelehdet veteen sulamaan. Älä kuitenkaan kiehauta enää!
Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkasurvoksen joukkoon, muista sekoittaa koko ajan.
Lusikoi kermavaahto mansikkaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Käytä kakun täytteenä tai jälkiruokana (riittää molempiin!).

Kostutus vaniljamaidolla:

Lasillinen maitoa ja 1 tl vaniljasokeria.

Suklaakreemi:

250 g Panda suklaata
100 g margariinia
½ prk mascarpone-juustoa
2 rkl tomusokeria

Sulata suklaa mikrossa. Sekoita margariini ja mascarpone tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää suklaa ja tomusokeri koko ajan vatkaten. Jatka kunnes massa on kuohkeaa. Sivele kreemi kootun kakun päälle, tasoita pinta. Kreemi pitää kosteuden kurissa kakun kuorrutteen alla. Älä laita kupua päälle, jos laitat yöksi kylmään.

Kakun kokoaminen:

Kostuta pohja, alinta pohjaa voi kostuttaa vähiten. Sivele kostutetulle pohjalle mangososetta tai lemon curd:ia. Alimpaan väliin suklaatäyte. Seuraavaan kerrokseen kostutus ja mangosose/lemon curd, ja mansikkamousse. Kostuta myös kolmas pohja. Päällimmäiseksi suklaakreemi kerros, sekä kakun päälle että sivuille. Laita yöksi jääkaappiin ilman kupua. Lisää kaulintamassa seuraavana päivänä ja koristele.

Koristelu:

Kaulitse kaulintamassa tomusokerin avulla. Löysin vaahtokarkin makuista valkoista massaa ihan Prismasta. Käytin tähän kakkuun kaksi 250g pakettia, ehkä yksikin olisi riittänyt, jos olisi malttanut kaulita ihan ohueksi.

Marsipaanihahmot teimme valmiista värimarsipaanista. Koristekukkaset tein koristelugeeleillä, niitäkin löytyi Prismasta. Kakku maistuikin ihan hyvältä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti