perjantai 1. maaliskuuta 2013

Alakerran lounge - ongelma olohuoneemme!

Alakerran olohuone on ollut haastava sisustettava ja olemme sitä paljon pohtineet. Olemme mitanneet ja miettineet erilaisia tuoli- ja sohvayhdistelmiä sekä paikan päällä että piirrustuksiin. 

Juuri kun luulimme ratkaisseemme ongelman, niin keksimme vielä yöllä neljännen vaihtoehdon. :) Ja kun olimme tilaamassa kalusteita, ne eivät sopineetkaan suunnitelmaamme. Huokaus! Ehkä tästä joskus tulee jotain.

Ensimmäiset kaksi suunnitelmaa olivat nämä (kuva sisustussuunnitelmasta):





Kodin1 sisustusneuvojan avulla saimme pulmaan uusia ideoita, ja lopulta päätimme ettei meille tule sinne kulmasohvaa eikä televisiota. Vaan aluksi päätimme valita neljä isoa ja mukavaa nojatuolia, sekä sohvapöydän. Hieman ehkä hotellin lounge-tunnelmaa, mutta toisaalta olisi erilaista kuin mitä meillä on muissa tiloissa.

Yläkerran oleskelutilaan on tulossa sitten televisio ja sohva.

Nämä tuolit, maton ja ruokapöydän suunnittelimme hankkivamme Kodin1 kautta. Muut  kalusteet ovat vielä mietinnässä, esimerkiksi sohvapöytä, ostetaanko vai tehdäänkö itse.

Tuolit ja matto, Nantes ja VM-Carpet Saxony:



Vähän tältä meillä olisi voinut näyttää (kuva sisustussuunnitelmasta). Tosin lattia on vaalea, ruokapöydän tuolit tummia, Elly-merkkiset Kodin 1:stä.


Mutta sitten iski yöllä klo 04 miehelle uusi idea, ja se oli vähän tälläinen:



Vain matto olisi sama, mutta tilaan tulisikin kaksi pyörivää Kent tuolia sekä Coffee moduulisohvan divaanisohva. Tämän näköiset, väri vain olisi eri  (A-kangas Sofia, tumman harmaa), sillä ne pystyisi verhoilemaan samalla kankaalla:



Kangas näyttäisi valittua mattoa vasten tältä:



Paitsi sitten tilatessa kävi ilmi, ettei Kent tuolia saakaan verhoiltuna vaan pitää ottaa jokin toinen malli, jota taas ei pääse koeistumaan. Hankalaa! Toinen mahdollinen malli olisi
Freddie (77x74x71) ja kolmas Allora.





Allora (78x81x70) näyttää tältä:



Samoin divaania ei saa neliskulmaisena mittoihin, vaan se pitäisi ottaa pyöristettynä palana. Hankalaa! Tämän näköisenä esimerkiksi. Tämän ulkomuoto ei kyllä miellyttänyt meitä kumpaakaan.



No, seuraavana yönä mieleen hahmottui aivan erilaisia kalusteita Ikean valikoimista. Ensimmäinen hahmotelma oli tälläinen:




Hieman parempi oli jo tuokin, mutta tästä hioutui vielä seuraava versio. Siitä alla kuva, tosin tuota sohvaa täytyy vielä miettiä. Kävimme niitä Ikeassa koeistumassa ja kokeilemassa kankaita. Kivikin valkoinen kangas ei ollutkaan aivan valkoista, joten ehkä valintamme osuisikin Arild nahkasohvaan, valkoiseen kahdenistuttavaan. Se olisi vähän pienempi kuin Kivik. Mutta näidän hankinnalla ei ole nyt kiire, eivätkä nämä Ikeasta lopu :)

Lopussa kuvakollaasi vielä kalusteista, Kivik 3-istuttavasta sohvasta sekä Arild 2-istuttavasta, Tirup pyörivästä tuolista, Iskun Air-lasipöydästä ja VM-Carpetin harmaasta matosta.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti