lauantai 8. kesäkuuta 2013

Ulkomaalin valinta, Vinha!

Talon ulkomaalaus alkoi pari viikkoa sitten (17.5.). Sitä ennen piti valita maali sekä maalin sävy. Päädyimme ostamaan Teknoksen ulkomaalaus värikartasta sävyä 7122. Se on valkoinen, jossa häivähdys harmaata. Harmaan sävy on enemmän vihreään päin kuin siniseen. Nettikuva antaa tämän sävyn, mutta ei se kyllä ole oikeasti yhtään tämän värinen.


Päätimme maalata talon Vinhalla kavereidemme vinkkien ja internetin neuvojen perusteella. Sillä maalatut talot eivät ole homehtuneet ja ne näyttävät hyvältä.

Kokeilimme väriä ensin pikku purkilla irtolautaan ja kävimme mallaamassa sitä kavereidemme valkoista taloa vasten. Halusimme "samaan sävyyn valkoisen, mutta asteen harmaaseen päin". Väri näytti hyvältä siellä ja niin uskalsimme sitä viisi isoa pönttöä ostaa.

Nyt talosta on maalattu 4/6 seinää kahteen kertaan, ja puolet maalista on jo mennyt. Ei se ainakaan autotallin maalaukseen riitä, joten lisää sitä pitää vielä ostaa.

Tässä kuvia maalauksen eri vaiheista, telineet olemme saaneet onneksi lainaksi, sillä korkeutta harjan huipulla on yli 8 metriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti