keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Tulikiven Naava, Pukkilan Aava, portaat lasikaiteella ja sisustusmateriaalien valintaa

Talo jatkaa valmistumistaan, nyt levytetään seiniä. Sisustusmateriaalien valinnoissa ollaan jo pitkällä, mutta nyt alkaa olla vähän vaikeuksia pitää ns. pakkaa kasassa. Mitä ihmettä valitsimmekaan keittiöön, entä yläkerran wc:n kaapin ovet, sopivatko ne laattoihin ja minkä väriseksi ne portaat nyt sävytetäänkään? Ajattelin, että jos tekisin tänne kuvakollaasin, niin ehkä ne pysyisivät paremmin mielessä ja ajatuksessa kasassa. Ja varasin myös ajan Kodin1 sisustusneuvojalle, nyt tarvitaan vähän ammattiapuakin ideoimaan meidän lisäksi.

Aloitimme keittiöstä, kaapistot ja koneet tulevat Puustellilta. Samoin vessojen kaapit ja peilit tulevat sieltä. Keittiön kaapinovet ovat mattavalkoiset TMU10 mallia, pienellä uralla. Kodinhoitohuoneen ovet ovat samantapaiset, mutta vielä pienemmällä uralla, kuva alla niistä. Alakerran vessan kaapistojen ovet ovat patinoidun tammen väristä TME40 mallia ja alakerran wc:n tulee valopeili sekä iso Puustellin tasoallas 1200C. Yläkerran vessan kaappien ovet ovat samanlaiset kuin alhaalla, mutta vaalean raidan väriset. Siellä pesuallas on Puustellin (Ellipsi) ovaalin mallinen posliiniallas, ei-upotettava malli. 


















Keittiön tasoksi valitsimme laminaatin ja värin nimi on Basalt Slate.




Kodinkoneet ovat Siemensin. Monitoimiuuni, keraaminen induktiotaso, mikro, astianpesukone, jääkaappi ja kaappipakastin tulivat pakettina Puustellin kautta myös.





Keittiöallas on BlancoDana IF lisävarusteilla.






Liesituuletin on Lapetekin LinearPlus-V-XH huippuimurimalli.




Tärkeää on tietenkin saunominen. Kiuas on nyt myös valittu, Tulikiven Naava on integroituna tuleva kiukaamme. Saunasta ei kyllä tule mustaa, vaan perinteisempi lämpökäsitelty haapa tai vastaava.







Laattatoimittajaksi valikoitui Pukkila K-raudan kautta. Laatat ovat valkoinen ja antrasiitinharmaa Aava pesutiloihin seiniin sekä lattiaan Hieta dark grey. Tuo antrasiitinharmaa Aava ei kyllä ole oikeasti noin vaalea kuin mitä tuossa kuvassa.





Keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen valkoista Harmony laattaa ja eteiseen Neostone Grigio himmeä 333x500 ja pukuhuoneeseen ja alakerran wc:n lattiaan samaa laattaa 333x333 koossa. Nuo Grigio laatat näyttävät myös ihan erilaisilta nettikuvissa kuin livenä ja esitteessä. Laitan pari esitekuvaa (lainattuna täältä) myös mukaan.








Tässä vielä kuvia laatoista eri yhdistelminä:








Aluksi mietimme Noblesse Helsinki 8013 laminaattia K-raudasta ja yritimme sitä sovitella kaikkiin muihin harmaan sävyihin. Vaikeaa! Kuvassa näkyy Helsinki laminaatti kolmesauvaisena, meille olisi tullut se yksisauvaisena eli leveämpänä tuo kaistale. Lisätoiveeni on, että lattia olisi sen värinen, ettei siinä näkyisi tummat irtohiukset eikä vaaleat villakoirat :) Tämä olisi siihen ollut kyllä hyvä.


Mutta... se oli hiukan liian tumma. Löysimme K-raudasta hyvän vaihtoehdon tälle, ja se oli vielä tarjouksessakin. Tämä meille nyt tulee:



Merkki on Ellett laminaatti. Se näyttää aika kivalta näiden meille tulevien Grigio laattojen rinnalla.




Lisäksi olen ihaillut näitä Luxaflexin Duette kaihtimia parvekkeen oveen ja rullaverhoja makuuhuoneisiin.





Raksamessujen myötä Ekspertiltä lähti mukaan AEG kuivausrumpu ja Iskusta Kari ruokapöytä. Ruokapöytä on 220cm pitkä, joten siihen mahtuu väliaikaisesti neljäkin tuolia sivulle. Pöytä ei ole korkeakiiltoinen, vaan himmeä/mattavalkoinen. Aiomme tilata sen päälle kyllä lasin, se suojaa pöydän pintamaalia pyyhkimiseltä. Ja pyyhkimistä lasten jäljiltä riittää vielä vuosiksi.





Suihkuja olemme saaneet myös yhden valittua, Hansgrohen Showerpipe Croma 160 yläkerran suihku&wc tilaan ja hankkineet Finbergin suihkukaaren.






Lisäksi tulee Hansgrohen Talis hanat wc-tiloihin sekä keittiöön. Keskellä kuvaa on Oraksen kuraharjahana, kodinhoitohuoneeseen.




Wc-pytyt löytyivät Idolta, vaihtoehtoja tuntui niissäkin (!) olevan liikaa. Idon malleista Seven D soft close kannella on hankittu.



Portaat ovat lepotasolla ja lasikaiteilla, valkoisilla reisilankuilla, askelmat harmaina ja toimittajana on portaat.com.



Alla vielä kuva portaiden sävypalasta laminaatin vierellä.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti