lauantai 16. helmikuuta 2013

Valot päälle! Valaistussuunnittelua...

Nooh, jos on sisustusmateriaalien valitseminen vaikeaa, niin on kyllä valaistuksenkin miettiminen. Eihän niistä lampuista kaupassa tai netissä tiedä, että miten valaisevat, onko keltaista vai valkoista valoa ja millä teholla. Ja sitten vielä se, että valaistus pitäisi osata päättää siinä vaiheessa, kun sähkömies on talossa ja seinät vielä auki. Olisi hiukan helpompaa, jos sen voisi tehdä sitten kun kalusteet on paikoillaan ja niitä voisi vielä vaikka jopa siirrellä. Olemme kuitenkin valaistussuunnitelman saaneet aikaiseksi ja johtojakin on jo laitettu. Ehkä näitä vielä hiotaan sen sisustusneuvojan kanssa...

Aloitimme ulkovaloista, autotalliin ja julkisivuun tulee nämä hieman soihtumaiset valot, merkki on Pina ja valmistaja LK. Nämä ostimme Bauhausista. Lamput sijoitetaan kumpaankin autotallin reunaan, ei siis ovien päälle vaan sivuille.






Sitten jatkoimme takkaan kohdistettavien halogeenien ostolla ja porraskäytävän valaisimilla. Ne ostimme nettikaupasta Valaisinliike.fi. Portaisiin tulee kaksi Philipsin Ledino-valaisinta valkoisena. Samasta paikasta ostimme myös tavallisia valkoisia halogeenivalaisimia sekä Mannheimin led numerovalaisimen ulos.







Vielä on paljon mietittävänä, ruokapöydän päälle tuleva valaisin, lastenhuoneiden, makuuhuoneen, työhuoneen, vessojen, pesutilojen, kodinhoitohuoneen, keittiön, saunan  ja oleskelutilojen valaistus. Näissäkään ongelma ei ole se, etteikö valaisimia olisi tarjolla, vaan miten osata valita sopiva valaisin oikeaan tilaan sekä hintojen kurissa pito. Tämä siis jatkuu...

Erilaisia valaistusideoita bongailimme kesän 2012 asuntomessuilta, etenkin tuo epäsuora valaistus ja kattoikkunavalaistus olivat nyt esillä paljon.  Lopussa vielä kuvallinen listaus erilaisista valaisimista, joita voisi harkita (asuntomessuilta ja liikkeistä):


























Tämä voisi olla kiva ruokapöydän valaisin (Philips Ponte):










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti