keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Lasyyrin kanssa ongelmia, pieleen meni!

No voihan kökkö!

Pieleen meni tämä kokeilu. Tässä komea telanjälki, oli liian kuivaa kamaa tässä kohtaa. Jännästi myös kuvassa värisävy muuttuu ihan vääräksi, se ei ole näin kultainen. Alla olevassa kuvassa parempi valaistus.



Tikkurilan Taika helmiäislasyyri oli kyllä aika konstikasta tavaraa. Meni niin sanotusti myttyyn ja lyttyyn koko homma. Tässä "huomaamattomat" telanvedot näkyvät:



Kiiltävä pinta toi esiin kaikki seinän virheet, eli huonosti tasoitetut kohdat ja kohdat, joissa pohjamaalaus oli heikkoa. Lisäksi lasyyri itsessään ei tasoitu eikä anna yhtään anteeksi, kuten esimerkiksi Harmony pintamaali. Jokaikinen telanveto näkyy, tasaiseksi sitä ei amatööri saa millään.

Nyt on sitten ongelma. Mitä tälle tehdä? Ei tähän voi päälle sitä kuviota maalata. Grrrr...

Vaihtoehdot:

a) kokeilla tehdä lasyyria toinen kierros ja tehdä tahallaan epätasaisen tasaista, telata selvästi kuvioita näkyviin. Emme oikein tästä tykkää, mutta ehkä sillä loppupurkillisella lasyyria voisin tätä kokeilla. Josko se toimisi.

b) tasoittaa näkyviin tulleet virheet uudelleen ja aloittaa koko homma maalaamalla uudelleen, vaikkapa sitten Taika helmiäismaalilla tai Harmonylla.

c) kattellaan... laattoja... tapettia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti