torstai 18. huhtikuuta 2013

Puu maalattu wc:n seinälle

Teimme seinämaalauksen wc:n seinälle, puukuvion. Tämän kuvion suunnittelu ja pohjatyöt olivat haastavampia kuin itse puun maalaaminen. Mutta valmista tuli ja tulokseenkin olemme tyytyväisiä.

Alakerran noin 3m2 vierasveskimme seinälle maalattiin puukuvio. Kuvio tehtiin sapluunalla, joka tilattiin Kaavainmaailmasta. Sapluuna oli kolmeosainen, ja sen korkeus oli 130cm ja leveys 160cm.

Kuvion pohjatöistä löytyy kaksi aikaisempaa kirjoitusta, eli ensin maalattiin pohjamaali, sitten kaksi kerrosta Harmonya ja sitten Taika helmiäislasyyri hopea kahteen kertaan. Taistelu kannatti, lopputulos oli hyvä. Lasyyrin päälle kiinnitettiin sapluuna ja hieman tummemmalla Harmonylla töpötettiin puukuvio seinään.

Sapluunoiden kohdistus onnistuu pienten kolmioiden avulla, ne pitää merkitä seinään maalarinteipin ja kynän avulla, jotta seuraavan palan saa kohdalleen.

Hankalinta oli asemoida kuvio sopivaan kohtaan, niin että juuristo alkoi sopivan alhaalta ja tulee hieman peittymään kaapiston taakse. Lisäksi pääoksan korkeus piti säätää sopivaksi, ei liian lähelle kattoa, eikä liian alas kohti lattiaa. Lisäksi koko puu piti koittaa saada pysymään suorassa, ettei se kallistelisi. Kahdet kädet ja kolme yritystä siinä tarvittiin, ennen kuin olimme tyytyväisiä kuvion sijaintiin. Siitä tuli kyllä kiva, sitä sitten kelpaa wc:n pytyllä istuskellessa ihailla :)

Kuviosta on todella vaikea ottaa kuvia, sillä lasyyri on valosta riippuen joko kullankellertävää tai hopeanhohtavaa. Salama tekee siitä taas omanvärisensä ja työmaavalo omanlaisensa. Lopullinen valaistus sitten vasta näyttää, että mitä sitä tulikaan tehtyä.

Tässä kuitenkin muutamia otoksia, kaksi ensimmäistä kuvaa on otettu heti maalauksen jälkeen työmaavalossa kännykkäkameralla:







Seuraavat kuvat on otettu järjestelmäkameralla seuraavana päivänä ilman työmaavaloa, kameran salamalla:








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti