lauantai 6. huhtikuuta 2013

Suklaajuustoprinsessakakku, Prinsessa Ruusunen muotokakku ja prinsessasynttärit

Pikku neiti täytti 5 vuotta. Teemana oli Prinsessabarbi-synttärit. Ensin oli kaverit koolla ja iltapäivällä sukulaiset ja kummit. Tarjoilut olivat melko helpot tehdä, paitsi kakkujen kanssa meni aikaa.

Ensin tein Prinsessa Ruusunen muotokakkuun pohjan, ja tein sen kuivakakkuvuokaan. Korotin sitä vielä lisäpaloilla (kaupan valmiista kakkupohjasta leikkasin), että barbi mahtui sinne kokonaan.

Kakkupohjan ohje on Kinuskikissalta.

Ainekset:

3 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä)
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
1-1,5 tl leivinjauhetta


Paistaminen:175 astetta, alatasolla 40 min, laita leivinpaperi suojaksi 20 min jälkeen.



1. Voitele ja korppujauhota vuoka.
2. Ota esille kaksi juomalasia.
3. Riko munat toiseen lasiin.
4. Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria.
5. Kaada sokeri kulhoon.
6. Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Jauhojen suhde on seuraava: 50-75 % vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Laita päälle 1-1,5 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.
7. Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa hyväksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun vatkaimella tehty kuvio jää hetkeksi pinnalle näkymään.
8. Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Tee sekoittaminen varovaisesti: hidas liike ja nuolijan liikuttaminen mahdollisimman vaakatasossa.
9. Kaada vuokaan ja hölskytä pari kertaa ylös alas (ilmakuplat pois). Älä täytä vuokaa ihan täyteen, jätä 1/4 kohoamisvaraa.
10. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min. Tarkista tilanne 20 min kohdalla, jos kakku on tummunut, suojaa leivinpaperilla. Älä avaa uunin luukkua turhaan tai aikaisemmin.
11. Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen, esimerkiksi lapsen syöttämiseen menevän ajan jälkeen.

Prinsessa Ruusunen muotokakun täytteet

Suklaatäyte (puolet tästä on sopiva määrä koko kakkuun):

2-2½ dl vispikermaa (ei kuohua)
100 g Sunnuntai vaniljarahkavalmistetta (myynti lopetettu Prismoissa! Kokeilin siis Viola tuorejuustoa, mangon makuista)
130 g Panda suklaata
1 Daim

Sulata suklaa mikrossa. Rouhi Daim. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita suklaa vaniljarahkavalmisteeseen hieman jäähtyneenä. Lisää suklaa-vaniljarahkavalmiste kermavaahdon joukkoon. Lisää Daim rouheet. Sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle. Jähmetä jääkaapissa.
Mansikka-rahkatäyte (tästäkin riittää puolet tähän muotokakkuun:
2 dl  mansikoita soseutettuna
2 dl  kuohukermaa
1 prk  rahkaa
1 dl  sokeria
2 tl  vaniljasokeria
Mansikka-rahkatäyte: Soseuta kohmeiset tai tuoreet marjat haarukalla lautasella. Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja marjasose. Lisää kermavaahto rahkaseokseen.

Kostutus vaniljamaidolla:

Lasillinen maitoa ja 1 tl vaniljasokeria.

Suklaakreemi:

250 g Panda suklaata
100 g margariinia
½ prk mascarpone-juustoa
2 rkl tomusokeria

Sulata suklaa mikrossa. Sekoita margariini ja mascarpone tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää suklaa ja tomusokeri koko ajan vatkaten. Jatka kunnes massa on kuohkeaa. Sivele kreemi kootun kakun päälle, tasoita pinta. Kreemi pitää kosteuden kurissa kakun kuorrutteen alla. Älä laita kupua päälle, jos laitat yöksi kylmään.



Kakun kokoaminen:

Leikkaa kuivakakkuvuokaan tekemäsi pohja kolmeen osaan. Korota hametta lisäämällä lisäpaloja, esim. kaupan valmiista kakkupohjasta leikkaamalla. Tai tee välipalatkin itse toiseen kakkuvuokaan. Kostuta pohja, alinta pohjaa voi kostuttaa vähiten. Sivele kostutetulle pohjalle mangososetta. Alimpaan väliin suklaatäyte. Seuraavaan kerrokseen kostutus ja mangosose, ja mansikkamousse. Kostuta myös kolmas ja ylimääräiset pohjat. Laita ylimääräisiä paloja kakun keski- ja yläosaan. Barbit ovat pahuksen pitkäjalkaisia! 





Päällimmäiseksi suklaakreemi kerros, sekä kakun päälle että sivuille. Laita yöksi jääkaappiin ilman kupua. Lisää nukke ja kaulintamassa seuraavana päivänä ja koristele.





Koristelu:

Kaulitse kaulintamassa/marsipaani tomusokerin avulla. Löysin vaahtokarkin makuista valkoista massaa ihan Prismasta. Taiteilin prinsessan puvun marsipaanista nuken ylle. Väliin laitoin vähän muovikelmua nuken suojaksi.




Toinen kakku oli vähän enemmän suunniteltu aikuiseen makuun, mutta koristeltu sekin kaupasta saatavalla prinsessakuvalla.

Suklaajuustoprinsessakakku
Pohja
~180g digestivekeksejä
75g voita
Täyte
200g tummaa suklaata
1/2dl sokeria
400g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatelehteä
1/2dl vahvaa kuumaa kahvia
4dl kermaa
(1/2-1dl kinuskikastiketta)
Murskaa keksit muovipussissa kaulinta apuna käyttäen.
Sulata voi ja sekoita keksimurut joukkoon.
Painele pohja irtopohjavuoan pohjalle (ja vähän reunoillekin).
Laita kylmään vähäksi aikaa.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Sulata suklaa.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita kulhossa tuorejuustot, sokeri ja sula suklaa (ja kinuskikastike).
Sulata liivatelehdet kuuman kahvin joukkoon ja lisää tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
Kääntele joukkoon kerma.
Laita seos keksipohjan päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai ainakin muutama tunti.
Laita irtopäällinen kakun päälle vähän ennen tarjoilua. Kostuta reunoja vähän, muuten vohvelista tehty päälinen alkaa vähän nousta.



Kanapiirakka fetajuustolla 

Pohja:
100 g suolakeksejä
30 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl ruokakermaa

Juustokastike:
1 rkl voita
200 g sulatejuustoa
1 dl ruokakermaa
currya
pippuria
(+ muita mausteita maun mukaan)
1 kananmuna

Täyte:
300 g broileria
1 tlk fetajuustokuutioita
1 tlk ananaspaloja

Murskaa suolakeksit, ja sulata voi. Sekoita keskenään keksijauhe, voisula, vehnäjauhot ja ruokakerma. Levitä voidellun piirasvuoan päälle.

Sulata kattilassa voi. Lisää sulatejuusto ja kerma. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sulatejuusto on sulanut. Lisää mausteet. Anna jäähtyä hetki, ja sekoita joukkoon kananmuna.

Paista broileri (tee samalla, kun keität juustokastiketta). Laita pohjan päälle broilerit, fetajuustot ja ananakset. Kaada päälle juustokastike. Paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia.


Kinkkuhyrrät



30-40 kpl
1pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyjä (600 g)

Täyte:
200-300gpalvikinkkua
2-3punaista tai keltaista paprikaa
200gvalkosipulituorejuustoa
(yrttimaustetta)

Ota taikina ajoissa sulamaan.

Hienonna kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon; voit halutessasi maustaa seosta esim. yrteillä. Kauli Isoa Lehtitaikinalevyä n. puolet leveämmäksi kokoon n. 30 x 40 cm. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle.

Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin n. puoleksi tunniksi. 

Leikkaa rullasta n. 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi.


Nakkipiilot

n. 30 kpl

2 pkt Myllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (2 x 500g)

Täyte:

2 pkt nakkeja
tomaattiketsuppia

Päälle:

Voitele kananmunalla.

Ota taikinalevyt sulamaan. Leikkaa lehtitaikinalevyt keskeltä poikki neliöiksi. Pistele neliöt.

Laita kunkin neliön reunalle nakki ja mausteita. Nakin päihin voit leikata ristiviillot. Rullaa nakit taikinaneliöiden sisään, jätä sauma aina alaspäin keskelle nipistäen hyvin yhteen vedellä kostutetuin sormin.

Voitele munalla. Ripottele koristeeksi halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min

Muuta tarjottavaa:

Mummun tiikerikakku
Mummun toscapiirakka
Sydänpipareita
Popcornsuklaata
Karkkeja lapsille

Mehua
Kahvia
Teetä
Limua

ps. Kukaan ei kertonut miten tuollainen muotokakku tulisi leikata ja syödä :)
Loppupuolella juhlia hänelle kävi näin, ei siis kannata leikata samasta kohtaa:





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti