torstai 1. maaliskuuta 2012

Hyvällä tuulella

Pieniä tuunauksia olen tehnyt purjeveneeseemme, joka meillä on ollut pari vuotta. Veneen mukana tuli tuulisuojakangasta, josta sitten tein tuulisuojat. Otin mitat veneestä ja ompelin molemmille puolille suojat. Tein niihin muutaman taskun ja purjerenkaat stanssasin suojan reunoihin. Yläreuna kiinnitettiin pujottamalla kaide tuulisuojaan ommeltuun kujaan. Stanssausvälineet vuokrasin Muovikumista, ja sieltä sain myös ohjeita purjerenkaiden kiinnittämiseen. Toimii!



Lisäksi veneeseen piti ommella verhot. Se olikin vähän kinkkisempi homma. Verhokiskot menivät ylhäällä ja alhaalla pitkän matkaa ja lisäksi keskellä oli kiinnitystä varten muoviliitin. Tein verhot lopulta niin, että jätin reiän muoviliittimen kohdalle. Mittojen ottaminen oli vähän haastellista, verholangat eivät enää ihan suorassa olleet. Lisäksi tein verhojen taakse tarranauhakiinnitykset, ja niihin tein pariksi pimentävästä kankaasta lisäverhon. Yön ajaksi veneen hytin saa näin kesälläkin pimennettyä - hieman lisää uniaikaa aamuun lapsiperheessä. Keulakajuutan luukkuun tein myös tarrakiinnitteisen pimennysverhon.



Keulakajuutan pehmusteiksi tein vielä isot pyöreät tyynyt, niillä Tyyni sai keulaan mukavan oman nukkumispaikan. Kankaana oli Ikean pussilakanakangas, siitä samasta on myös aikuisille pussilakanat.




Ensi kesänä purjehdukset tällä veneellä jäävät väliin, Pikku-Touho on vielä liian pieni siihen touhuun ja venekin on myynnissä. Mutta ehkä sitten seuraavana tai sitä seuraavana kesänä sitten taas pääsee ihailemaan saariston maisemia.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti