keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Liimaa ja lentoa

Eilinen postin etsintä jatkui tänään. Ja kas, kun kiersin korttelin toista kautta, niin se posti löytyi melkein siitä mistä pitikin. Melkein. Menin postiin ja otin vuoronumeron. Ystävällinen vartija tuli ottamaan lapun pois, kun näki postikortit mun käsissä. Hän ohjasi meidät liukuportaita alakertaan. Siellä tiskiltä sai ostaa postimerkit ja liimata ne. Ja nimenomaan liimata. Jos nämä kortit ikinä saapuvat perille niin pyydän osoittamaan arvostusta, sillä olen omin pikku kätösin jokaisen merkin kortteihin liimannut. Sain siis liimapurkin lainaksi ja ähelsin 25 merkkiä kiinni.

Tämän postiseikkailun jälkeen tein vielä toisen iskun Jassun tinkimarkkinoille metrolla lasten kanssa. Ostin tuliaishelikoptereita (520 => 400 RMB) ja vauvoille bodeja (180 => 170 RMB). Tinkiminen sujui nyt leppoisammin, myyjät lepertelivät lapsille ja mä sain olla rauhassa hyökkäysvaunujen takana. Bodymyyjä on kyllä tiukka luu, sieltä ei paljon alea heru.



Pikku-Touho on kyllä täällä tuntunut kasvavan huimasti, onkohan kevät myös vauvojen kasvuaikaa vai onko se tämä hyvin ravittu ilmasto? Poitsu ryömii, nousee konttausasentoon, on löytänyt varpaansa, osaa päristää ja tukkakin on kasvanut päähän. Mahtaa mummut ja mammat olla ihmeissään. Hän on täällä oppinut myös nukkumaan vaunuissa päikkärit sisätiloissa, saapi nähdä jatkuuko sama meno kotona?



Tein tänään myös ikkunaostoksia. Täällä on kyllä uskomattomia kauppoja, Rolex, Vuitton, Ferrari, Maserati, Burberry, Gucci, Aston Martini, Lamborghini, Adidas, Nike ja vaikka mitä merkkejä, joita en edes tunnista. Täällä taitaa olla aika lailla varakastakin väkeä ja toisaalta ihan maalaisia. Eräs setä oli pankissa samaan aikaan, hän kaiveli pahvikassista setelipinoja, jotka olivat kuin tiiliskiviä 100 RMB:n seteleistä. Ostoskeskukset on täällä myös aika hulppeita, niissä mä ekoina päivinä olin ihan eksyksissä. Ei edes kartan kanssa tajunnut, miten siellä liikutaan. Mylly ja Skanssi kyllä kalpenee Oriental Plazan ja The Villagen rinnalla. Ja ravintolatarjonta on toinen asia, jota me ollaan täällä ihmetelty. Taitaa kotona Rosso ja Hese tuntua vähän tylsiltä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti