sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Lunta ja dinoja

Yöllä oli satanut lunta! Päivän mittaan se alkoi jo sulaa, mutta selvästi kylmempi päivä oli, vaikkakin aurinko paistoi tänään. Niin, olisi ollut ihan kiva näkyvyys tänään siellä muurilla... Saasteet olivat kuitenkin lähteneet sateiden mukana, arvot tänään vain 60 paikkeilla.

Näkymä hotellin ikkunasta:



Leppoisan aamun jälkeen suuntasimme Temple of Heavenille ja sen puiston läpi Natural History museoon. Puisto on suuri, matkaoppaan mukaan 267 hehtaaria. Itse Taivaan temppeli on enemmänkin alttari, kuin toimiva temppeli. Aikoinaan keisarit kävivät siellä uhraamassa härkiä, lampaita ja muita eläimiä. Keisari oli taivaan poika, joka hoiteli suhteita maan ja taivaan välillä, ja tämä temppeli oli näiden voimien aika lailla suuruudenhullun suuri kohtauspaikka. Temppeli on rakennettu puusta ilman nauloja ja kiinalaisen maailmankaikkeusopin mukaan harmonisesti. Temppeli on valittu Unescon maailmanperintökohteeksi 1998.



Temppelin jälkeen lähdimme Tyynin yksi lempiohjelma Dinojuna mielessä katsomaan Mamenchisaurus jingyanensista ja Protoceratopseja. Luonnonhistorian museo olisi ilmainen, jos tajuaisi tilata liput etukäteen. Museossa suurimman vaikutuken tekivät toisiaan syövät dinosaurukset, mammutin luuranko ja osasto joka esitteli ihmistä - aika seikkaperäisesti! Seurasimme siellä siittiön muotoisia opastetarroja, ihmettelimme sikiön kehitystä vauvaksi pienoismalleissa, popcornin kuvallista matkaa suusta suoliston läpi, kieltä joka maistoi eri makuja, luurankoa ja pyöräilevää luurankoa. Lopuksi vierailimme vielä kohdussa ja pelasimme siittiöiden räjäyttelypeliä! Aika konkreettista biologian opetusta siis.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti