tiistai 13. maaliskuuta 2012

Kiinalaista menoa

Tänään pidimme toisen huilipäivän, ja mä parantelin vielä viikonlopusta hiertyneitä jalkojani. Huomenna lähdetään taas liikkeelle. Tänään ei oikein tapahtunut mitään ihmeellistä, joten ajattelin kirjoittaa ihan yleisesti asioista, joita täällä ihmettelemme.

1. Valokuvaaminen

Jos me kuvataan täällä nähtävyyksiä, niin lapsia kuvataan täällä aika reippaasti. Ei mitään lupia kysellä, vaan tänäänkin eräällä patsaalla lapsia kuvattiin ja kaupan kassajonossa kurkittiin vaunuihin ja otettiin kännykällä kuvia. Mitäköhän niillä kuvilla tehdään? Jos täällä asuisi, niin se varmaan alkaisi jossain vaiheessa ärsyttää.

2. Rekisterivuorot

Täällä vuoropäivinä saavat ajaa autot, joiden rekisterikilven viimeinen numero on parillinen ja vuoropäivinä parittomat. Eli liikenteessä on arkisin vain puolet autokapasiteetista. Ja sekin on paljon!

3. Sade

Täällä ei kuulemma luonnostaan enää saasteiden takia sada, vaan sadekin tehdään ampumalla taivaalle jotain kemikaaleja. Pekingissä on töissä satoja sateentekijöitä. Samoin ehkä tuuletkin ovat osittain tehtyjä, tai ainakin epäilys niiden luonnollisuudesta on olemassa.

4. Hajoaminen ja laatu

Tämän 1,5 viikon aikana olen vain kiinni ottamalla saanut hajoamaan seuraavaa: henkarin pinnan, pesukoneen aineluukun, paistinpannun kahvan ja mikroaaltouunin kahva murtuu joka kerta hieman lisää. WC pytty myös keikkuu ja jää lorisemaan.

5. Hissit

Hissit eivät pysähdy joka kerroksessa, ja vain osa hisseistä menee sinne minne haluaisit. Mikä ihmeen logiikka siinä on taustalla, massojen liikehallinta vai surkea rakennusinsinööri?



6. Melamiini

Tämä on kaikista käsittämättömintä, maitoon ja jugurttiin lisätään melamiinia. Juuri niihin mitä lapset juovat, eli tuontituotteita ollaan mekin metsästetty lapsille.

7. Sensuuri

Jos yritän hotellin verkosta nettiin, niin se toimii täällä vain kakkoskerroksessa wi-fi:nä ja silloinkin se blokkaa pois facebookin, tämän bloggerin ja googlenkin. Sama juttu nettikahviloissa. Miehen työkoneessa on jokin jippo, jolla sensuurin voi kiertää, kone ottaa yhteyden ensin Hong Kongiin ja sitä kautta avautuu kaikki yllämainitutkin. Ja tämän varmaan aika moni muukin täällä tietää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti