torstai 22. maaliskuuta 2012

Maon makuupaikka

Tänään aamulla laiskotti ja sää oli masentavan harmaa. Saasteet olivat yli 400, mutta laskivat 200 tienoille päivällä. Ajattelin ensin, että emme mene tänään minnekään, mutta lapset olivat jo 7 jälkeen hereillä, ja kello 12.00 alkoi tuntua jo siltä, että iltaseitsemään on aika monta tuntia vielä. Alkaa ehkä pieni matkaväsymys jo iskeä, sillä piti vähän pakottaa itsensä liikkeelle.

Lähdimme kävelykadulle katselemaan ja kävimme lelukaupassa. Viimeksi kun kävin siellä, niin en huomannut, että se kauppa jatkui pari kerrosta alaspäin ja viisi kerrosta ylöspäin! Nyt tuli tutkittua sitä vähän enemmän ja ostettua pieniä tuliaisia vielä.



Sen jälkeen menimme metrolla Tiananmen aukion toiselle puolelle ja kävelimme aukion poikki toiselle metroasemalle. Näimme aukiolla Maon mauseleumin ja Tyyni olisi halunnut mennä katsomaan Maota. Onneksi se oli kiinni, sinne pääsee vain ti-su aamuisin klo 8-12.00. Mä en ole ollenkaan varma, olisinko halunnut herran nähdä.



Metroilimme vielä pari pysäkkiä ja nyt tuli ensimmäinen kokemus ruuhkametrosta. Yhtäkkiä ihmisiä oli joka puolella ja pusertuneina. Onneksi lapset olivat kärryissä turvassa, tosin kaikki käyttävät kärryjä tukena ja ottavat kahvoista ronskisti ja kyselemättää kiinni. Hurautimme Silk marketin pysäkille ja siellä kiertelimme etsimässä lasten syömäpuikkoja. Ensimmäinen neuvoi pohjakerrokseen, siellä oli kenkiä. Sieltä neuvottiin 5. kerrokseen, siellä oli koruja, lisäksi neuvottiin 3. kerrokseen, siellä oli leluja ja lopulta 4. kerroksesta niitä löytyi. Heh. Näissä jaksoin tinkiä 10 kpl hinnan 850 RMB => 300 RMB. Oikea hinta olisi kuulemma ollut vähemmän, mutta tässä kohtaa etsijältä loppui into hakea halvempaa.

Iltapäivän vielä reippailimme Ritan puistoon ja Tyyni tykkäsi kovasti juoksennella siellä. Mies tuli meitä sinne vastaan ja kävelimme kaikki kotiin. Hän kävi myös illalla kokeilemassa kiinalaista hierontaa, oli kuulemma mukavaa. Reilun tunnin hieronta maksoi alle 20 euroa (168 RMB). Mä käyn kokeilemassa sitä sitten kanssa vaikka viikonloppuna, kun paikka on nyt hyväksi testattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti