maanantai 19. maaliskuuta 2012

Kaloja pussissa

Taisi olla eilinen museokäynti hieman liina stimuloiva 4-vuotiaalle. Illalla Tyynin pohdinnat olivat aika haastavia: "Äiti, mä tunnen mun luut, mä näin luurangon, oliko se oikea ihminen, oliko se kuollut? Isi, kerro missä on avaruus, missä on se kivi (meteoriitti) johon dinosaurukset kuoli? Mä näin mammutin ja yksi dinosaurus söi sen toisen dinon. Veiköhän joku sen sairaalaan?"



Tänään otimme helpomman kohteen ja matkasimme Kiina-kaverin kanssa Blue Zoo nimiseen akvaarioon. Lähtö aamulla oli taas aika kiinalainen. Hotellin ovella meidän ystävälliset bellmanit auttoivat meitä taksiin, kun kuski sanoikin ettei hän osaa sinne. Vaikka mulla oli sinne kiinankielinen osoite ja kohdekin on aika iso ja tunnettu. Meinattiin sitten tulla pois, mutta sitten harmaapukuinen arvokas mies sanoi kuskille pari sanaa. Ja kas kummaa, ovet aukesivat. Bellman huikkasi, että hotellin johtaja se siinä. Veikkaan, että ei neuvonut tietä, vaan antoi jonkun tiukemman ukaasin. No, pääsimme suoraan portille 17 rahalla!


Akvaario oli ihan siisti ja hieno, näimme rauskuja ja haita, sekä kävelimme tunnelissa veden alla. Vedessä ui myös merenneitoja. Lasten mielestä valastaulu oli hauska, jossa sai painaa nappeja jolloin kuului kunkin valaslajin tai delfiinin ääntelyä. Kierroksen jälkeen lapsille esiteettiin Disneyn Nemo-elokuvasta pätkä pienessä auditoriossa, ja sen jälkeen tuotiiin lattialle kolme ämpäriä. Sitten lapsille jaettiin muovipusseja ja sen jälkeen niihin pusseihin kaloja! Me jätettin se väliin, olisi voinut tulla tullissa vaikeuksia sen pussin kanssa.



Tänään ihmettelin edelleen kiinalaista tapaa pukea lapset. Sen lisäksi, että he näyttävät pieniltä michelin-ukoilta, niin heillä käytetään "reikähousuja". Todellista vaipattomuutta, ilmakylpyä ja vessahätäviestintää sanon minä!

Housujen haarasauma on siis auki, ja sieltä vilkkuu kaikki paljaana. Jos hätä tulee, niin se tulee. Osa käyttää vaippoja, osa ei. En toisaalta enää ihmettele, miksi taksit eivät halua lapsia kyytiin. Kyllä se vähän karulta näytti, kun lumisessa talvikelissä pieni poika nostettiin istumaan kylmän patsaan päälle niissä pöksyissä. Luulisi, että jokin virtsatulehdus siitä tulisi. Niitä pöksyjä ei kummilapsille ole tulossa tuliaisiksi, joten don't worry!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti