sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Lama ja tinki, tinki

Tänään Pikku-Touho täytti 5kk ja oppi sen kunniaksi eilen illalla ryömimään sängyllä eteenpäin. Kovalla ähinällä.

Lähdimme tänään opettelemaan metron käyttöä, kun miehellä oli toinen vapaapäivä. Tyyni lauleskeli "limpsin lampsin jalkapatikalla... liukuportaita metroon". Aiemmin mun matkani on tyssännyt tuplarattaiden kanssa portaisiin, nyt pääsimme yhdessä vaunuja nostamalla ja kantamalla eteenpäin. Esteettömyys ei ole täällä pinnassa ja hissitkin tulevat vain alhaalta asemilta ylöspäin (jos sellainen asemalla sattuu olemaan). Aikamoista kuntoilua kärryjen ja kahden lapsen kanssa kulkeminen siellä oli. Perille löysimme helposti ja metro oli siisti ja halpa (2 RMB eli renminbi rahaa, noin 0,25 euroa).

Aloitimme päivän Lama temppelistä. Se oli iso alue, jossa oli monta temppeliä ja monta Buddha-patsasta. Ja suitsukkeiden tuoksu oli vahva, niitä kaikki heiluttelivat neljään eri suuntaan. Buddhat suurenivat sitä mukaa, mitä pidemmälle temppelialueelle pääsimme. Heitimme rahaa toivomuskaivoon ja pyöritimme kultaista rukousmyllyä. Nyt on ystäville ja läheisille toivottu kaikkea hyvää tulevaksi, Tyyni tosin taisi toivoa, että voisi olla joulu useammin.



Lama temppelin jälkeen kävimme syömässä brasilialaisessa ravintolassa ja kävelimme suurlähetystöalueen halki Ritan puistoon. Siellä jakaannuimme, mies ja lapset menivät puiston leikkipaikalle ja kävelivät noin tunnin matkan takaisin hotellille. Minä sain lapsivapaata ja kipitin tinkimarkkinoille. Aloitin Silk Marketista ja jatkoin Yashowhun eli suomalaisittain "Jassun" markettiin. Ne molemmat ovat isoja marketteja, jotka ovat ikään kuin täynnä kirpparilooseja monessa kerroksessa, joissa myydään uutta tavaraa. Vaatteita kaikenikäsille, leluja, koruja ja kaikkea muutakin mahdollista.

Ja tinkiä sitten pitäisi. En ole kovin hyvä siinä lajissa, enkä "maksa puolet pyydetystä" tasoon ihan päässyt. Lasten vaatteita sieltä löysin ja Pikku-Touholle vihdoin pienen peiton. Ei tarvitse enää nukkua pyyhkeen alla. Vaatteet näyttävät tältä:





Maksoin näistä yhteensä noin 1200 RMB eli noin 140 euroa. Alkuperäinen pyynti oli yhteensä 2100 RMB, eli kyllä mä jotain sain siitä pudotettua. Mutta kyllä se on rasittava shoppailutapa. Jopa mä ajattelin, että enää ikinä halua mennä sinne. Yhdet myyjät melkein pakottivat ostamaan eivätkä päästäneet kojusta kunnolla pois. Jätin ostamatta ja karkasin. Hieman jäin miettimäään, että miten ne vaatteet sinne päätyvät. Esimerkiksi tutun merkin Fixonin bodyt maksoivat täällä 25 rahaa eli kolme euroa, housut 40 rahaa eli vajaat viisi euroa. Kangas oli ihan samaa, kuin mitä olen Suomessa ostanut samaa merkkiä. Muutkin merkit näyttivät tutuilta, Hollys, Ej sikke lej, Name it. (ps. Kummitäti, GANT:ia täältä ei löydy yhtään, näin seinällä ilmoituksen, jossa luki kiinaksi jotain ja isolla GANT. Oiskohan jotain tuotesuojavalvontaa sen osalta tehostettu? pss. Naapuri, täältä ei löydy Autot 1 autoja, muutenkin sen leffan tuotteita on täällä vähän)

2 kommenttia:

  1. Kunnitäti ostaa Gantin täältä ;) :)! Kuumitäti haluaisi niin olla mukana ostoksilla.... :)

    VastaaPoista
  2. Hih, nyt on kummitätille iskenyt lukihärö tai pikku pöhnässä siellä kirjoittelet :)

    VastaaPoista